Whisper mustafa abi köy hayatı çok tuhafıma gidiyor. Daha sağlıklı ama daha zor çileli bir hayat. Mesela Anıtkaya şirin bir köy ama hafiften mahrumiyet bölgesi gibi. Düşünsene ne market var ne sinema salonu ne avm ler. En temel ihtiyaçlar için bile ta şehir merkezine nerdeyse hergün göçebe gibi yolculuk. Mesela canım sinemayamı gitmek çekti 30-40km yol gidecem he yarı yolda hevesim kaçar geri dönerim eve ve buna benzer daha bir sürü şey. Şehir hayatı ise ne rahat herşey nerdeyse bi adım mesafede. Ve şunu anlıyorumki köy hayatına uyum sağlayabilmek için ancak böyle bir ortamda doğup büyümek gerekir. Yani şehir hayatının rahatlığına alışmış biri sonradan asla köy hayatına uyum sağlayamaz. Psikolojisi bozulur insanın.
Sohbetimiz Bol Olsun
-
-
- Resmi Gönderi
Mesela Anıtkaya şirin bir köy ama hafiften mahrumiyet bölgesi gibi. Düşünsene ne market var ne sinema salonu ne avm ler. En temel ihtiyaçlar için bile ta şehir merkezine nerdeyse hergün göçebe gibi yolculuk.
Anitkaya köklü bir yerleşim yeridir.Anitkaya kasabası idi 55-60 yıllık Bir belediyelik..
Sonradan sayım vsvs köy oldu.
5 camii,ilkokul orta okul var.
Araçlar saat başı Afyon'a gider gelir ,gece seferi de cabası,git gez afyonu 00.00 da bin gel köye
Şimdi değil askerden önce bile İstanbul da ne satılıyor aynı hafta biz alır giyerdik köyde.
Tuhafiye yün tırı viri,giyim kuşam az çok var bir satış yeri.
Köyde tuğla, kiremit, çimento satan yerimiz de var kömür de dahildir.
Köy fırını var ama bildiğimiz şehirde satılan ekmek çıkar.
Fırın belki 40 senedir var,kasap keza öyle.
Alışveriş yapılacak büyük küçük 6 market var.( Bakkal gibi küçük de bir kaç içinde bu sayının)
4-5 de kahvehane var.
Geceleri satışa çıkan ve civar köylerden müşterisi olan kokoric saraan arkadaşımız var.
Bira dahil,pense kerpetenden çekiç veya kazmaya kadar satılan yerimiz de var.
Hem bakkal market hemde hırdavat ürünleri bulunur
Ekleme edersek köy içinde börek yapan yer var,sabah erkenden açar ,bir köfte kebap yeri var, iki üç internet cafe vardı artık her yer İnternet olduğundan kapattılar
Bir tanesi öğrenciler veya resmi işler için çıktı alıyorlar diye açık.
Düğün salonu var, müzik ile uğraşanlar var,efeler var zeybek grubu,civarlara düğüne cagrilirsa giderler.
Sanayi var her türlü araç ve traktör tamiri için.
Köye çok yakındir,sanayi de köylünün ve yoldan geçenlerin de kullandığı büyük bir market,bir oide kebap salonu bir köfteci, hali yıkama yeri var.
Gece kahveden çıkan veya evden giden bakkallara hücum eder, külde sucuk sadece bizde vardır, lezzeti anlatılmaz.
Geç saatlerde tüm köy fırınları aç boğaz edenlerle dolar taşar..
Anitkaya da gezilecek vakit geçirebileceğiniz yerleri zaten var..Gece saat 2 de bile git ne alacaksan al,yada git restorana ne istersen ye iç.(kokoreç dahil)
Velhasıl Anitkaya afyon civarında popüler olan bir yerdir
Bakma videoda ki sakinlige
Gece git geç saat bile olsa ana caddeye her yer açık yani
İlave edeyim şunu da madem bahsettim
Harici İçerik youtu.beDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik. -
- Resmi Gönderi
Hayırlı günler herkese
-
- Resmi Gönderi
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Beni merak etmeyin, staja başladım o yüzden fazla uğruyamıyorum, akşam vaktim oluyor ama çok yorgun olduğumdan yemekten 1 saat sonra uyuyorum günü böyle atlatıyorum. Yarın evdeyim.
-
- Resmi Gönderi
Denk,kolay gelsin
-
- Resmi Gönderi
Hayırlı geceler herkese
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Emre hoca video yayınlamış biraz önce onu izledim de Sinan abi bizi sıcak tarafta bıraktı felan diyo Avrupa soğuk tarafta diyo bu kışta gittimi yani abim
-
- Resmi Gönderi
Hayırlı sabahlar
-
- Resmi Gönderi
Emre hoca video yayınlamış biraz önce onu izledim de Sinan abi bizi sıcak tarafta bıraktı felan diyo Avrupa soğuk tarafta diyo bu kışta gittimi yani abim
Ben tahmin yapmadım
-
Ben tahmin yapmadım
Hayırlı sabahlar abim lütfen artık bişeyler yap abi ya herkes olumsuz şeyler söyleyip moralimi bozuyor
-
- Resmi Gönderi
Bu sene Sinan abinin adına ben konuşayım tahmin yapmıyor bu sene 🙂
-
Bu sene Sinan abinin adına ben konuşayım tahmin yapmıyor bu sene 🙂
Sen mi yapıcan onun yerine
-
Sinan abi doğrumu söylemicen mi bişeyler
-
- Resmi Gönderi
Sen mi yapıcan onun yerine
Ben zaten yaptım sinan abi tahmin yapmayacak bu sene yani onu söylüyorum