Ama sen çok basit şeylerden başlamışsın :D
MJO öğren, ENSO etkisini öğren, Rossby Waves..
Mjoya bir ara baktım aklımda kalan şeyler var.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturAma sen çok basit şeylerden başlamışsın :D
MJO öğren, ENSO etkisini öğren, Rossby Waves..
Mjoya bir ara baktım aklımda kalan şeyler var.
cuhara 15-20 tane konu açmıştım aam,gwo,mjo,enso,deniz buzu,Avrasya kar örtüsü vs bir aksakliktan dolayı gitmiş çoğu
cuhara 15-20 tane konu açmıştım aam,gwo,mjo,enso,deniz buzu,Avrasya kar örtüsü vs bir aksakliktan dolayı gitmiş çoğu
Yine açarız. 😊
Yine açarız. 😊
Şart zaten actiklarim makalelerden ve yabancı kaynaklardan anlaşılması zor sayısal şeylerdi
Şuan öğrendiğim an bir şeyler yapabileceğim bir veri hangisi. Onu söyleyin öğreneyim
Şuan öğrendiğim an bir şeyler yapabileceğim bir veri hangisi. Onu söyleyin öğreneyim
Eren yukarıda yazmış. Güncel AAM durumuna bak, gwo diyagramına bak, MJO ilerlemesi= Ağustos bitimine kadar tutarlı bir tahmin yaparsın. Bu arada tavsiyem yapay zekaya yorumlatma. Doğru yorumluyor ama bazen saçmalıyor. En iyisi yapay zekadan mesela hangi faz ülkemiz coğrafyasında genelde ne yapar, AAM yüksekse ne olur gibi bilgiler al.
Hovmoller diyagramı veya mjo orta ve uzun vadede ikisine bakılabilir
Eren yukarıda yazmış. Güncel AAM durumuna bak, gwo diyagramına bak, MJO ilerlemesi= Ağustos bitimine kadar tutarlı bir tahmin yaparsın. Bu arada tavsiyem yapay zekaya yorumlatma. Doğru yorumluyor ama bazen saçmalıyor. En iyisi yapay zekadan mesela hangi faz ülkemiz coğrafyasında genelde ne yapar, AAM yüksekse ne olur gibi bilgiler al.
Geçen yorumlatiyorum yanlışını düzelttim kusura bakma karıştırdım falan yazmaya başladı
Geçen yorumlatiyorum yanlışını düzelttim kusura bakma karıştırdım falan yazmaya başladı
Evet 😄😄 tam tersini söylüyor. Ben geçen Pasifik durumunu attım bana diyor ki la nina gelişimi var.
Hovmoller diyagramı veya mjo orta ve uzun vadede ikisine bakılabilir
Hovmoller diyagramına nereden bakabilirim
Hovmoller diyagramına nereden bakabilirim
Güncel hala
Aranızda kola içmeyi seven varsa pepsinin tadı mı değişti yoksa askerde ben cola turkaya mı alıştım ![]()
Erene göre ao nao nun yazın önemi yok. Bildiğim en işe yarayan veri o. Ama ben paylaşıyorum yinede.
Diyagram, model desen zaten klasik dikkat çekmez.
Yani kısacası biraz daha bir şey öğrenmem gerekiyor ki daha dikkat çekici tweetler atayım.
eren tek basina atlantic oscillation un onemi yok demis olabilir. bu osilasyonlarin her birinin caprazlama yani korelasyonlari her zaman anlamlidir. atmosferde tek basina hareket eden tek bir kavram yok. hepsi akiskanlar mekanigi ile hesaplanir. bir yerde bir degisim var ise bunun sebebi baska bir degisimdir. etkilesim yani ana prensip. ne kadar genis perspektiften bakabilirsen o derecede aslinda hepsinin birbirinin sonucu oldugunu gorursun.
eren tek basina atlantic oscillation un onemi yok demis olabilir. bu osilasyonlarin her birinin caprazlama yani korelasyonlari her zaman anlamlidir. atmosferde tek basina hareket eden tek bir kavram yok. hepsi akiskanlar mekanigi ile hesaplanir. bir yerde bir degisim var ise bunun sebebi baska bir degisimdir. etkilesim yani ana prensip. ne kadar genis perspektiften bakabilirsen o derecede aslinda hepsinin birbirinin sonucu oldugunu gorursun.
Konunun kapanması adına söyleyeyim abi bu gecende cok tartısıldı cogu endeks yazın tutarsız özellikle tek başına ki kışın bile yeri geliyor kafayı yedirtiyorlar baz alınamaz demiyorum ama ben almam şahsen