Sohbetimiz Bol Olsun

• Tamam olabilir. Sen bir iş yapıyor musun güncel durumda iş güç falan? Çünkü kışın ayazında üşüye üşüye sabahın 7 sinde yollarda olmak bazen zor geliyor insan hafif sıcak arıyor. 😀

Sabahın yedisinde ayazı çok yedim. Ama ben mücadele hissinide seviyorum. 😂 Sonra gelip sıcak yere oturmak büyük bir tatmin hissi yapıyor bende

• Sabahın yedisinde ayazı çok yedim. Ama ben mücadele hissinide seviyorum. 😂 Sonra gelip sıcak yere oturmak büyük bir tatmin hissi yapıyor bende

İyi madem senin de sevdiğin günler gelir merak etme. Anın tadını çıkarmaya bak..

• Resmi Gönderi

Ilık ve serin vede soğuk...Yaz aylarında Bırak gezmeyi,burnumu bile dışarıya çıkarma taraftarı değilim.

Oturan boğa gibi oturur keyfime bakarım..Her zaman da denize gidilmedigine göre , sıcak bir havada gezmek bana göre asla değil. Bir sıcak havada aklımda kalan Pamukkale ye gitmiştim, neredeyse sıcakta,travertenlerde can veren ilk kişi olacaktım:010:

• Resmi Gönderi

28 AĞUSTOS’TA GÖKYÜZÜNE BAKIN: TÜRKİYE’DEN AY TUTULMASI İZLENEBİLECEK 🌕🌑

Ağustos 2026’nın son günleri gökyüzü meraklıları için oldukça hareketli geçecek. Ay’ın Antares ve Satürn’le yakın görünümü, bir asteroidin karşı konuma gelmesi ve Aurigid meteor yağmuru ayın son günlerine eşlik edecek.

Ancak Türkiye için en dikkat çekici olay 28 Ağustos sabahı gerçekleşecek parçalı Ay tutulması olacak.

🌑 Dünya’nın gölgesi tutulmanın küresel maksimumunda Ay diskinin yaklaşık %96’sını örtecek. Türkiye’den ise Ay, tutulmanın maksimum evresine ulaşmadan önce batacağı için olayın yalnızca ilk bölümü izlenebilecek.

İstanbul’da parçalı evre yaklaşık 05.33’te başlayacak. Ay batı-güneybatı ufkuna yaklaşırken tutulma giderek belirginleşecek ve ardından Ay batacak. Türkiye’nin farklı şehirlerinde gözlem süresi değişecek.

☄️ 31 Ağustos’ta Aurigid meteor yağmuru zirveye ulaşacak. İdeal koşullarda saatte yaklaşık 6 meteor görülebilse de parlak Ay, sönük meteorların görülmesini zorlaştıracak.

🪐 Aynı gün Ay ve Satürn de gökyüzünde birbirlerine yakın görünecek.

Kısacası Ağustos’un son günlerinde gökyüzüne bakmak için birkaç güzel nedenimiz var. Özellikle 28 Ağustos sabahı batı ufkunun açık olduğu bir yer seçmek önemli olacak.

Kaynaklar: Timeanddate, astronomik efemeris veriler

Alıntıdır

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Harici İçerik x.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

• Resmi Gönderi

…Evim ve …ev gibi yerlere yazılan para alan arkadaşlar var mı ? (Reklam olmaması adına tam adını paylaşmadım)

• Resmi Gönderi

mehmet civan özelden bilgi aktarır mısın kardeşim 😎 sistemle alakalı