İstanbul Meteorolojik Hava Durumu

• The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

En yukardan giden senaryo

Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

‘’Pressure is a privilege’’

• The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

En yukardan giden senaryo

Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Ortalamayı baya yükseltmiş

• GFS olarak gelmesini temenni ediyorum ya herkes kendi bölgesini istiyor doğal olarak ama 2017 den beri doğru düzgün kış yaşayamadık ya

850 hpa -10lara dayamis olabilir ancak 500 sogugu sistemin net dogulama egilimini gosterir nitelikte. Ortalama gibi olursa anca dogalgaz faturasini sisirmekle kalmis olur bu sistem

Eyvah yandııııkkk :O

• Resmi Gönderi

neden doğuluyor CAN üstad azorda sıkıştırmıyor doğulamasının tek sebebi batıda AB olmaması mı

batida alcak basinc olmamasinin nedeni zaten Azor'un fazla dibimize girmesi. Azor yuksek basinci aslinda sıkıştıriyor cunku Azor yuksek basincinin da batisinda izlanda cok fazla sisiyor bu da Azor'un bize fazla dayanmasina neden oluyor.

• batida alcak basinc olmamasinin nedeni zaten Azor'un fazla dibimize girmesi. Azor yuksek basinci aslinda sıkıştıriyor cunku Azor yuksek basincinin da batisinda izlanda cok fazla sisiyor bu da Azor'un bize fazla dayanmasina neden oluyor.

Ben tam iyi okuyamıyorum sanırım modelleri, Azor Azor gibi değil zaten Avrupa'da yüksek basınç varmış gibi duruyor sanırım onu kastettiniz.

• Resmi Gönderi

Ben tam iyi okuyamıyorum sanırım modelleri, Azor Azor gibi değil zaten Avrupa'da yüksek basınç varmış gibi duruyor sanırım onu kastettiniz.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

ECM101-144.GIF?14-12
    gfs-12-144.png?0

Iki modelde yuksek basincin farkliliklarina bakarsan o zaman anlayabilirsin. Anomali haritasindan daha rahat gorebilirsin sikintiyi. GFS'de bize daha cok yarayan bu senaryoda yuksek basincin kuzeyi daha guclu guneyi ise daha gucsuz iken ECMWF'de bize yakin olan kismi daha guclu bu da sistemin ucunun dogudan inmesine neden oluyor