İstanbul Meteorolojik Hava Durumu

• İstanbul için kesinlikle değil abi beklenti çok arttırıldı ama bu akşam ve gece gelen kütlelerle yarın sabah şehrin tamamı örtüyle uyanır.

mehmet civan

‘’Pressure is a privilege’’

• Resmi Gönderi

CAN Tahmininiz geçerliliğini koruyor mu acaba ?

Bermudanin sansi simdiye kadar yaver gitmeyince o taraftan isyan bayraklari cekiliyor sagda solda goruyorum. Hocam radar takibi yapin benim tahminim genis alanda gecerliligini koruyor. Sizin ilcenize evinizin onune 20 degil 5-10 cm yagarsa buna ben bir sey yapamam.

• Resmi Gönderi

İstanbul için kesinlikle değil abi beklenti çok arttırıldı ama bu akşam ve gece gelen kütlelerle yarın sabah şehrin tamamı örtüyle uyanır.

mehmet civan

Beklentiyi kim asiri arttirdi bilmiyorum ama Istanbul icin 10-30cm degerleri bence guclu bir sistem oldugunu gosterir. Pazar gunu bakariz artik nereye ne kadar yagdi. Anadolu yakasi yuksekleri simdiden 25cm'yi gecmis

• Resmi Gönderi

İstanbul için kesinlikle değil abi beklenti çok arttırıldı ama bu akşam ve gece gelen kütlelerle yarın sabah şehrin tamamı örtüyle uyanır.

mehmet civan

tamam istanbul adina iyi olabilir fakat suana kadarda oyle bir kar firtinasi olmadi. snowstorm farkli bir durum.

• Resmi Gönderi

Beklentiyi kim asiri arttirdi bilmiyorum ama Istanbul icin 10-30cm degerleri bence guclu bir sistem oldugunu gosterir. Pazar gunu bakariz artik nereye ne kadar yagdi. Anadolu yakasi yuksekleri simdiden 25cm'yi gecmis

sagda solda duyuyorum altay kar firtinasiymis. normal bir kar bu istanbul icin. ole 1 metreler falan 1 hafta esaret soz konusu degil.

• Resmi Gönderi

sagda solda duyuyorum altay kar firtinasiymis. normal bir kar bu istanbul icin. ole 1 metreler falan 1 hafta esaret soz konusu degil.

Bizim sitede saçma sapan tabirler kullanılmıyor efsanede oldugu soylenmedi 2021 Şubat sistemi benim konumda daha iyiydi ancak 100 rakım altinda ki yerlerde husrandi bu ornegide kiyaslayanlar için belirteyim şu an 2021 in yarisi bu sistem

• Resmi Gönderi

Bizim sitede saçma sapan tabirler kullanılmıyor efsanede oldugu soylenmedi 2021 Şubat sistemi benim konumda daha iyiydi ancak 100 rakım altinda ki yerlerde husrandi bu ornegide kiyaslayanlar için belirteyim şu an 2021 in yarisi bu sistem

televizyonda bile duydum altay kar firtinasiymis. karadeniz odakli ortalama bir sibirya sistemi iste

• Beklentiyi kim asiri arttirdi bilmiyorum ama Istanbul icin 10-30cm degerleri bence guclu bir sistem oldugunu gosterir. Pazar gunu bakariz artik nereye ne kadar yagdi. Anadolu yakasi yuksekleri simdiden 25cm'yi gecmis

Genel twitter ortamı abi buradan zaten sürekli gerçek değerlerle konuştuk. Anlık olarak boğaz hattında güzel bir kütle var Selam

• Bizim sitede saçma sapan tabirler kullanılmıyor efsanede oldugu soylenmedi 2021 Şubat sistemi benim konumda daha iyiydi ancak 100 rakım altinda ki yerlerde husrandi bu ornegide kiyaslayanlar için belirteyim şu an 2021 in yarisi bu sistem

2021 Şubat'ı şu an bile 3'e katladı benim için

• Resmi Gönderi

Bazi medya odakli sitelerin paylasimlari onlar kaale almaya gerek yok

tabikide zaten kendi tahminimizi yaptik biz. ama son senelerdeki bu abartma furyasi anlamsiz ancak bir kac kez daha yaparlar sonra insanlar yemez zaten. ben durumu belirtmek icin konuyu actim.

• Resmi Gönderi
    The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Öncelikle, geçtiğimiz günlerde paylaştığımız tahminlerle ilgili özellikle sosyal medyada gelen tepkileri görüyorum.

Birincisi, yaptığım haritalı tahminlerde "şuraya şu kadar santim yağacak" gibi bir tabir kullanmadım.

İkincisi, kar kalınlığı tahminini sitemizde verdik ve YEREL OLARAK belirttiğimiz minimum değerleri şimdiden birçok bölge geçmiş durumda.

Üçüncüsü, bunu defalarca söylüyoruz ancak anlatmakta zorlanıyoruz: Bu bir cephesel (devamlı) kar yağışı sistemi değil. Deniz etkili kar (DEK) sağanakları şeklinde, Karadeniz üzerinden sürüklenen yağış bulutlarının YEREL OLARAK, yaz sağanakları gibi mahalleden mahalleye bile farklılık gösterecek şekilde yağması olayıdır.

Burada paylaştığımız haritalar, bu yağışların nerelerde ne kadar gerçekleşeceğini kabaca gösterse de, harita içinde "yer yer kuvvetli kar" yazan bir bölgede olmanız, şanssız olup yağış bulutlarının size denk gelmeyeceği anlamına da gelebilir.

Bu bilgilendirmeyi yaptığıma göre, şimdi tahmine geçelim:

Öğle saatlerine kadar, önceki gün tahminimde bahsettiğim gibi özellikle İstanbul üzerinde etkili olan kar yağışları mola verdi ve şu an itibarıyla yeniden etkili olmaya başladılar. Yağışlar kısa aralıklarla bu akşam ve Cumartesi günü devam edecek.

DİKKAT! Cumartesi sabah erken saatlerde sistemin en şiddetli kar yağışları görülecek ve buzlanma da geceden itibaren etkisini artıracak.

Cumartesi öğle saatlerine doğru yağışlar şiddetini bir nebze azaltarak kısa aralıklarla gün boyu yerel olarak devam edecek.

Don ve buzlanmaya karşı dikkatli olun ve Cumartesi sabah erken saatlerde beklenen yoğun kar yağışına karşı tedbirli davranın.