15 temmuzun oralar çok güzeldi
evet dün bende gittim söylemistim ama orası esenlerin en yüksek kısmı orası her zaman güzel kar alıyor köşelerde rüzgarla birikmis yerlerde 15-20cm vardı dün
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluştur15 temmuzun oralar çok güzeldi
evet dün bende gittim söylemistim ama orası esenlerin en yüksek kısmı orası her zaman güzel kar alıyor köşelerde rüzgarla birikmis yerlerde 15-20cm vardı dün
Bu arada modeller sistemi takip ederken azar azar doğulatmaya devam etmiş
Bu sistemden anlaşılan şey şudur istanbulun %25-30 unda falan fos gerisinde yağış yakalayan yerler iyi kar almıştır.
Dek sistemleri efsane siklondan iyi diyenler umarım bir gün siklonik sistem yaşarsınız.
İstanbul için en iyisi 2017 gibi cephe yağışı bence heryer aynı miktarda ve yoğun alıyor ki bunu çarşamba günüde gördük 2-3 saatte heryer bem beyaz 5-8cm birikim oldu ufak bir cephe olmasına rağmen vortex de güzel ama heryer aynı şekilde etkilenmiyor
Modellerin ilk gösterdiği -42'lerin İstanbul'da olduğu senaryo gerçek olsaydı şuan ne olurdu acaba
hem öyle hemde 850 de -13 -14 olsaydı o zaman dedikleri gibi gerçekleşirdi
hem öyle hemde 850 de -13 -14 olsaydı o zaman dedikleri gibi gerçekleşirdi
500 hpa soğuğu-40 larda olsaydı sıcaklık sahil kesimlerde bile 0 in üstünü görmezdi.850 hpa -11 -12 değerleri yeterli.500 hpa iyi sayılmaz.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Sarıyerde -10 derece var
Tam üstümde la
500 hpa -40 olsa sarı kütleler fazla olurdu aldığımız yağışın 1.5-2 katını falan alırdık ancak yağış kesildiğinde yine erime olacağından dek sistemlerini hiç sevmemişimdir.
Konumum için 2021 şubatın en sağlam örtü olduğu anından iyi değil ama yağış, radar takibi ve kar kalitesine vs.. baktığımızda kat kat daha iyi.
2019 şubata benzer bir sistem oldu
Bu sistemin en uzun buz sarkıtı
Boğaza bakış
Maslak - Levente bakış
Kardan eleman
Dekler keyif vermiyor malesef
Sistem bittimi
Sistem keyif vermedi birikim olsada çünkü yağan kar çok kısa sürüyor
Bu sistemden zerre istediğini almamış biri olarak mart ayından umut etme vakti geldi. Mart ayında 7 ila 14 arası sadece bir soğuk salınım şansı görüyorum kuvveti belli değil umarım martta şöyle siklonik cepheli bi yağış alırız
10 dakikalık bir kar geçiş oldu, eriyen yerleri imceden beyazlattı
En ufak yağışta sıcaklık -'ye çekiyor ama yağışlarımız sürekli değil
Bu sistem kuvvetli cephe ile gelseydi fena olurdu