1- -21 ağustos arası gerçkeleşn yağışlar Türkiye Geneli ..ESKİŞEHİR 72 sırada şaşırdımmı K
bu ne böyle yahu ne aylık nede yıllık.Bide 1-21 ağustos arası yazmışşin alemsin🙂 Hangi dönem arasında gerçekleşen yağış bunlar.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluştur1- -21 ağustos arası gerçkeleşn yağışlar Türkiye Geneli ..ESKİŞEHİR 72 sırada şaşırdımmı K
bu ne böyle yahu ne aylık nede yıllık.Bide 1-21 ağustos arası yazmışşin alemsin🙂 Hangi dönem arasında gerçekleşen yağış bunlar.
Arkadaşlar 20 gündür Antakya'ya 1 gram yağış düşmedi. Ocaktan bugüne kadardır bu. Önümüzde sonbahar ve aralık var. Yıllık yağışı yakalamak imkansız değil.
Senelik olsa o kadar düşük olacağını zannetmiyorum.. Bursa için senelık yağış ortalaması 719 kg . 387 kg düşmüş. bu kg senelik yağış için oldukça düşük bir yağış . çok kurak sıradışı kurak olmalıki 387 kg ile seneyi kapatsın. Sesenin bitmesinede 4 ay var
387 kg ağış almış bursa şimdiye kadar. 332 kg açık var . Ortalamayı yakalayadabilie geçebilirde düşükte kalabilir bunu bilemeyiz ama . senelik ortalıama yağışa baktığımızda absürt bir durum yok gibi duruyor
Ben alıntı yaptm bence bu veriler doğru
Riezey baktım 2309 kg senelik yağış ortalaması Düşen 1209 . Senelik olamaz bu veriler .
bu verilerin aylık bazda gectim yıllık bazdada doğru olması imkansız.
Kanka noluyor :D 1 ocaktan 21 ağustos arasına kadar düşen toplam yağışlar kanka bu.
İsterseniz infoclimattan olan şehirlerden hesaplayalım kanka ben üşenmem .
bu verilerin aylık bazda gectim yıllık bazdada doğru olması imkansız.
Nasıl imaknsız ?
kanka yanlış yazım olmuş...
1 ocaktan itibaren 21 ağustosa kadar olan dönemde düşen toplam yağışlar. Yaklaşık 8 aya yakın süreyi kapsıyor.. yazım hatalı olduğu için .1 den sonra OCAK yazılmadığı için farklı anlaşılmış
Kanka noluyor :D 1 ocaktan 21 ağustos arasına kadar düşen toplam yağışlar kanka bu.
İsterseniz infoclimattan olan şehirlerden hesaplayalım kanka ben üşenmem .
Kanki yapma amatör biri söylese neyse diycemde senin bu iddiada bulunmana bayağı şaşırdım doğrusu.Yine veriler ne aylık nede yıllık değil.Mesela muğla son 1 yılda 1400 kg civarı yağış almış burda 700 gözüküyor.🙂En basit bi örnek sadece.
kanka yanlış yazım olmuş...
1 ocaktan itibaren 21 ağustosa kadar olan dönemde düşen toplam yağışlar. Yaklaşık 8 aya yakın süreyi kapsıyor.. yazım hatalı olduğu için .1 den sonra OCAK yazılmadığı için farklı anlaşılmış
He şimdi oldu tamam.Bak söyledim bu yağışlar yıllıkta olamaz diye.
Sorun yok demi. bi kaç şehire baktım göz ucuyla veriler doğru geldi. yaklaşık 8 aylık sürede Bursanın 400 kg yağış alamaması çok normal deyip eskişehiride altta görünce 72 . sırada :DD dedim bu veriler doğrudur . senenin bitmesinede 4 ay gibi zaman olunca veriler mantıklı geldi.
Hata bende 1- yazmışım ocak yazmadıım için Farklı bir şekilde anlaşılmış. 1- ocak 21 ağustos 7 ay 21 günde düşen toplam yağışlar.
Veriyi aldığım kişide iyi uzaktan ara ara takip ettiğim biri arada. g
Yinede HATA olabilir belli olmaz tabi
Arkadaşlar 20 gündür Antakya'ya 1 gram yağış düşmedi. Ocaktan bugüne kadardır bu. Önümüzde sonbahar ve aralık var. Yıllık yağışı yakalamak imkansız değil.
Antakya zaten şimdiden yıllık yağışa yanaşmış bu saate kadar mevsim normalleri üsütünde gitmiş.Kalan aylarda yani sonbahar ve aralıkta normalin altı yağış düşşe bile toplamda yıllık yağışı rahat geçecektir.
Dinlediğim şarkının en güzel kısmını reklam şarkısı yapan coca cola..
Özellikle bu versiyonu efsane olmuş
Bunalttı iyice nem yahu
bursa bugunde bunaltici
bursa bugunde bunaltici
yarını bekle derim abi hemde dikkatli bekle :=)
yarını bekle derim abi hemde dikkatli bekle :=)
valla eren iki gundur bunaldik yahu gelecekse gelsin su yagis. dun bi yarim saat orta kuvvet atistirdi gecti
valla eren iki gundur bunaldik yahu gelecekse gelsin su yagis. dun bi yarim saat orta kuvvet atistirdi gecti
Gelincede bitmesini isteyeceksin bence